Bra appar för koll på ekonomin

Idag finns det grymt många bra appar man kan använda för att få en bättre koll på sin ekonomi. Jag tänkte att jag ska i alla fall nämna några av dessa. Det finns appar som hjälper dig spara och det kan vara appar som på andra sätt ser till att din ekonomi är som den ska. En del appar kostar att köpa, medan andra är gratis att ladda ner.

Dreams

Med Dreams app kan du ha ett mål med ditt sparande. I denna app så sättere du upp vad det är du vill spara till, vad det kostar och när du vill ha nått det målet. Appen gör sedan om detta till ett spel. Du ska få den lysande gröna mätaren ska nå hela vägen runt. Du kan dessutom ställa in andra saker i appen så som ett traditionellt månadssparande. I appen finns det även små triggers som att det sparar pengar när det är fullmåne eller tjuven som “snor” lite pengar till ditt sparkonto då och då.

Pennies

Om du inte gillar detta med att göra egen budget, så kan du skaffa Pennies som gör det åt dig. Den gör det bra mycket roligare att skapa en budget. Du sätter en summa du får spendera och fördelar dessa på olika poster. Det kan vara nöje i form av casino, klicka här för mer av den varan, eller nöje i form av shopping. Appen räknar sedan ut  hur mycket du kan spendera per dag. Om du trasserar din budget, så kommer du att få mindre att spendera dagen efter. 

Cost Split

Om du ofta är ute med kompisar och det är du som betalar...Eftersom vännerna säger de ska swisha sen. Men så glöms det hela bort. Då är det bra med appen Cost Split. Skriv in hur mycket du lagt ut och sen syns det hur mycket varje person är skyldig och eller själv har lagt ut.

Spara Kvittot

Detta är en app där du kan samla alla dina kvitton digitalt och på ett och samma ställe. Det finns dessutom anslutna butiker som ger dig kvittot elektroniskt direkt in i appen. Det gör att du slipper lägga in dessa. 

Collecor betalkoll

Denna app kan användas på flera olika sätt. Du kan bland annat samla alla dina räkningar till en enda månadsfaktura. Sedan kan du välja om du vill dela upp dina betalningar under månaden eller betala hela samlingsfakturan på en gång.

Matpriskollen

Om du laddar ner denna app, så kommer den att samla alla kampanjer från de butiker som ligger nära dig. Du kan även lägga till andra butiker, samt sätta upp bevakningar på något som du gärna köper när det är extrapris. Denna app gör det lätt att spara in på matkostnader.

Gimi

Detta är en app som passar föräldrar och barn. Denna app är smart eftersom att den lär barnen att kunna hantera sina egna pengar på ett bra sätt. Det går att lägga in återkommande eller enstaka uppgifter som de kan utföra mot en extrapeng i plånboken eller spargrisen. Det går även att sätta upp specifika sparmål. 

Mina tjänster

Mina Tjänster är en app som gere dig en bra koll på alla dina prenumerationer och abonnemang. Det gäller allt från el och mobil till försäkringar och mycket mer. Det som är bra är att appen på egen hand kan hitta dina abonnemang automatiskt. Via den kan du även enkelt avsluta avtal eller byta till förmånligare förslag som den tar fram åt dig.

Fler bra appar

Tre appar som nästan är ett måste att ha idag är Swish, BankID och en bankapp.

Swish: Det går enkelt att betala din kompis direkt med en swish, eller betala i affärer som är anslutna. Du laddar ner denna app via din internetbank.
BankID: Med ett mobilt BankID så verifierar du att du är du när du använder olika tjänster på nätet. Den krävs bland annat för att använda swish till exempel. Du laddar ned ditt BankID via din internetbank.
Bankappar: I din bankapp kan du göra allt som du brukar göra i din internetbank på datorn. Varje stor bank brukar ha en egen version för både iPhone och Android.

25 Feb 2021