Växelkurs: Köp 105000.00 / Sälj 105000.01 SEK
Registrera   Glömt Lösenord?

FAQ

Vad ska jag göra för att kunna skicka in SEK insättningar med Swish?

Du börjar med att skicka in 0,05BTC till din kontoadress som säkerhetsdeposition så du kan använda Swish för att göra överföringar. Sedan kontrollerar du så telefonnumret du angivit när du skapade ditt FYB konto stämmer med ditt swish nummer.

Vad betyder P2P?

Det betyder (person to person) och fungerar genom att användare göra överföringar till varandra.

Hur gör jag en Swish insättning i P2P systemet?

Du går in på insättningssidan och väljer vilket belopp du vill använda och sedan klickar du på 'Insätt'.

Nu får du upp ett telefonnummer du ska swisha till och ett ordernummer du ska skriva in i meddelandefältet i din swish överföring, när du skrivit in det kan du göra din swish överföring.

Du har 10 min på dig att göra överföringen efter det stängs insättningsalternativet och insättningen blir ogiltigt. Skickar du ändå in överföringen kommer det inte registreras i vårt system och du riskerar att förlora din insättning.

När du har gjort din överföring ska du klicka på 'Jag har gjort överföringen' knappen för att registrera din insättning. Glömmer du klicka i knappen riskerar du att förlora din insättning.

Klickar du på knappen utan att ha gjort en överföring kommer du förlora din säkerhetsdeposition och riskerar att bli anmäld för bedrägeriförsök!

Hur lång tid tar en insättning?

Swish insättningar tar 0-24 timmar, för att påskynda din insättning kan du SMSa till telefonnumret du swishade till och påminna användaren att bekräfta din insättning.

Hur gör jag ett uttag med Swish i P2P systemet?

Du går till uttag och väljer vilket belopp du vill ta ut och sedan klickar du på uttag.

Sedan väntar du tills uttag blir utskickat då kommer du få ett mail där du ska kontrollera så ordernumret och beloppet stämmer med ditt swish uttag, stämmer det bekräftar du det genom länken du fått i uttagsmailet.

Hur lång tid tar ett uttag?

Tiden varierar för uttag då de blir listade och sedan väljs i tur ordning.

Hur vet jag att min insättning inte blir stulen?

Vi har säkerhetsåtgärder i vårt system som förhindrar användare från att stjäla men de fungerar endast om du följer instruktionerna korrekt!

För att förenkla eventuella dispute situationer ta alltid en skärmdump på dina swish överföringar.

Jag har fått ett uttags mail men jag har inte fått några SEK insatta på mitt swish vad ska jag göra?

Kontakta oss och uppge ditt FYB kontonummer och ordernumret det gäller.

Jag har fått en Swish insättning men jag har inte fått ett uttagsmail vad ska jag göra?

Kontakta personen det kom ifrån och gör sedan en internal transfer till den personens FYB konto. Eller skicka tillbaka överföringen till det numret du fick den ifrån.

Hur fungerar virtuell valutahandel?

Du skriver in mängden bitcoins du vill köpa/sälja i Qty fältet (Quantity).Sedan skriver du in priset per 1st bitcoin i köp eller sälj prisfältet.
T.ex. du vill köpa 2 BTC för 2000SEK då skriver du in:

Qty: 2
Pris: 1000kr
Kontrollera genom att se totalpriset under köp och sälj knapparna. Sedan tryck på köp eller sälj knappen.När du har utfört detta kommer följande händelser att utföras: 

1. FYB kommer att försöka uppfylla din beställning med andra pågående order till samma eller bättre pris än vad du angav. 


Med andra ord, om du försöker att köpa 1BTC på 1000kr, kommer Fyb försöka fylla din beställning med lägsta säljkurs order upp till 1000kr. Om det är en säljorder under 1000kr, kommer du att få det till ett bättre pris.

2. Om hela din beställning är uppfylld, avbryts utförandet. Om den är delvis uppfylld (dvs. endast 0,8 BTC kunde köpas på/under 1000 SEK) kommer den återstående ordern bli listad som en pågående beställning (Köp Pågående Order 0,2 BTC på 1000 SEK)

Är Bitcoins insättningsadressen för mitt konto unik eller ändras den?

Din insättningsadress är unik till ditt konto och delas inte med något annat konto för att ta emot insättningar. Nya insättningar till adressen kommer att synas i ditt FYB-SE Bitcoin konto (Observera att detta inte gäller för uttag, uttag av BTC kan skickas till olika adresser)

Om jag är 'Miner', kan jag skicka mina 'Mining' utbetalningar direkt till min insättningsadress?

Ja det går utmärkt

Hur mycket är avgifterna för handelsavslut?

FYB-SE tar ut en 0,8% provision på den önskade (longed) valutan för att betala för utveckling/överliggande kostnader.
Om du köper 10BTC blir kommissionen 0,08 BTC och du kommer att få 9,92 BTC

Om du säljer 100SEK värde av Bitcoins, blir kommissionen 0,8 kronor och du får 99,2 SEK

Hur lång tid tar det för min SEK/BTC beställning att gå igenom?

Har du angett en beställning som överensstämmer i pris med de beställningarna på ”Orderdjup” går beställningen igenom direkt och du får SEK eller Bitcoin direkt in på ditt FYB-SE konto.Om ditt pris varierar från de aktuella beställningarna kommer det ta längre tid beroende på marknadens utveckling.